Sommartripen Romantiska vägen ... (ons 10/6)

Upp, frulle och sen tömma tankar och fylla vatten och rulla vidare på vår färd. Idag blev det återigen att nöta asfalt på motorväg. Många timmar blev det med bara nåt kort stop att sträcka på benen och ta en fika el lunch.

Vi rullar som sagt på och ännu en vindrutebild blev tagen. Här börjar det bli lite mer kuperat.
Stannade till för att handla lite mat och rullade sen mot dagens mål Würtsburg.

Framme i Würtburg. En parkering som man också fick övernatta på. Då man kom frågade vakten om man ville stå bara över dagen - då kostade det 1,50 euro och om man ville stå över natten också så kostade det 3 euro. Var flere husbilar där och det var lugnt i stort kan man säga, bara två långtradare som kom skramlande mitt i natten.
Högt uppe på berget fanns ett slott, om jag minns rätt hette det Marienberg eller nåt sånt.
Det blev en bra promenad att ta en vända först runt stan och sen dit upp och strosa omkring. Många trappsteg blev det :-)
Det var enormt stort där uppe.
Vädret var lite disigt stundvis på eftermiddagen men det var ändå varmt och skönt. Att gå i t-shirt och kortbrallor var inga bekymmer.
En inzomad vy uppifrån Marienberg.
Ännu mera slott.


På väg ner från slottet, hittade en liten gångväg bland vinodlingarna.
Mysigt var det fastän bilden blev lite grå och trist.En gammal kvarn nere vid floden.
Många gamla byggnader, hus, murar, tinnar och torn var det i denna stad.
Från en bro som jag inte kan namnet på, uteserveringar och annat mysigt längs en del av bron och runt om i stan. Charmig ort!

Grannhusbilen fick nattligt besök - bra nära i alla fall. Mitt i natten kom två långtradare som skulle byta last  och parkerade sina släp precis bakom grannbilen. Syns kanske inte så väldigt bra på denna suddiga bild men cykelstyret var nog bara 10 cm från lastbilen. Tror att paret i grannbilen blev lite nervösa....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar