Sommartripen Romantiska vägen mm (tor11/6)

Jahapp, ny dag och morgonen startar på vanligt vis med kaffe och lite i magen. Far iväg och tankar lite "mat" i Knasen också och passar på att tvätta rutorna som är knökfulla med insekter.
Vi är nu på den sk Romantiska vägen då - bilden blev tyvärr inte så skarp då jag försökte fånga skylten i farten då vi åkte och hade bilar bakom så vågade inte stanna till.
Nu är det tack och lov mera småvägar att rulla på och korta avstånd mellan orterna. Skönt.
Som sagt så lägger jag inte upp alla bilder då det är lite segt internet här.
Men vi åkte till bla Tauberbischofsheim och gick där och strosade en stund, en mysig stad och om jag minns rätt bland alla bilder så borde denna vara därifrån.
Just på den här gatusnutten så var det lite "byggerier" i gatan men i övrigt gamla fina hus, trånga gränder, härliga serveringar och annat gött. Även solen var med oss och det var riktigt varmt!

Vi åker vidare och stannar till i Lauda Köningshofen och går en väldigt snabb liten sväng i den lilla hålan innan vi fortsätter. Visst charmig men den gick snabbt att gå igenom.
Vidare till Bad Mergenheim, även den en mysig gammal stad. Här promenerade vi genom en väldigt stor park med mkt blommor, träd och typ fontäner och liknande.
Riktigt fint.
... ja vad ska man skriva... mysiga städer helt enkelt.

Var riktigt varmt och skönt så vi passade på att svalka oss med lite glass på en italiensk liten glass och kaffebar.
Gött.

Vi beställde varsin spaghettiglass.
Grädde och glass gjord som spaghetti och färsk jordgubbs/hallonsås på och vitchokladriv ovanpå. Det var gött och tror att en portion kostade 3,80 och det var fullt sjå att orka få den i sig.

Vi var lite baksomfram idag och åt glassen först och fastnade sedan vid en fisk&skaldjurs uteservering där Henrik tog sig en slags fiskburgare och Ninni tog friterade räkor - gött det med.

Sen drar vi vidare till Weikersheim och går en vända igenom den lilla staden också.
Vidare mot Röttingen far vi, och mellan förra staden och denna var det ca 8 km så det är inte så långa avstånd emellan.
Missade en avfart till parkeringen dit vi tänkt oss så vi körde igenom den lilla lilla stan två gånger. Rätt så smala gränder var det men det gick bra.
Far in på en liten butik i Aub och handlar lite middagsmat och det fick bli en grisinnerfile´som kostade 4,50 och väldigt mätta blev vi.
Ikväll blev det camping för att få internet.
Så det blev Camping Paradies - låter tjusigt på namnet men rätt enkel egentligen och internet är segt som tuggummi. Men vi har fått ha lite kontakt hem, gjort lite bankärenden och uppdaterat vänner och bekanta lite i alla fall.
Så snart åker vi vidare på vår lilla färd och får se när vi hittar internet igen.

4 kommentarer:

 1. Det finns många mysiga små städer i Tyskland! Och det där med Internet är alltid ett gissel. På förra campingen vi var ingick wifi i priset - men det fungerade bara vid enstaka tillfällen. Nu har vi bra wifi, men då var det dyrt istället... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi råkade hitta ett öppet wifi på en restaurang vi åt på idag. Men annars har det varit knivigt

   Radera
 2. Tyskland har riktigt mycket att bjuda på. Vi spar Tyskland tills vi inte är så unga längre och det kan vara skönt att inte åka så långt. Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matts - ja det är ju ett stort land och mkt att se så man har nog att göra att se allt där ;-) Ja man önskar man hade mer ledig tid alt jobb som går att köra per distans. Men man får ta det som det kommer

   Radera