Sommartripen Romantiska vägen mm (to 18/6)

Dagen idag började vi med en guidad busstur genom Serengeti området som var indelat i olika "världsdelar" så att säga, med djur därifrån.
Här var bussen vi åkte och man kom närmare djuren än vi trodde man skulle göra.
Föraren/guiden berättade mycket om djuren och hur de lever osv men tyvärr bara på tyska men man förstod lite här och där i alla fall.

Ett av Ninnis favoritdjur, giraffen - så otroligt vacker!!
Den här filuren kom och hälsade på i bussen genom att sticka in huvudet då chauffören bjöd på lite goda löv.

Bilen framför fick också påhälsning. Svårt att få en bra bild därifrån vi satt, men ett tag hade den så gott som hela huvudet inne i bilen genom takluckan.

Den här busen vill man inte bråka med.
Noshörningar är  livsfarliga så dem ska man nog akta sig för.
Fulsöta djur är de på bild i alla fall...ser lite smådumma ut.

Två små kissor - eller så inte...
Kanske inte nåt att ha att mysa och paja bakom öronen i soffhörnet direkt.
Ja, det fanns många fina djur, allt från getter, antiloper, lejon, tigrar, lodjur, svart panter, noshörningar, giraffer, elefanter, apor mm mm

Ännu ett favoritdjur - tigern.
De här två hade tydligen lite skilda åsikter om vem som skulle få bada var så lite måste de putta och jaga efter varann. Men håll med om att det är otroligt vackra djur.

Nå vi drar oss efter safarituren iväg, och konstaterar att alla kartorna i gps:en har flugit sin kos för de är borta, så vi får helt enkelt svänga tillbaka (som tur var hade vi hunnit bara några hundra meter) så vi fick wifi och ladda ner nya kartor. Enklare än vårt usliga papperslakan. Måste skaffa en fin europakartbok med även småorter med. :-) Det är ju lite kul att kolla läget och följa med var man åker.

Åker in i Hodenhagen och handlar lite mat, och far vidare och nöter av lite motorväg denna gång så vi kommer uppöver så småningom.
Det är som oftast mkt trafik på motorvägarna men också otroligt mkt vägbyggen och förståss bildas ju köer då. Tradigt men vad gör det om hundra år?

Så småningom kom vi fram till Kiel, där vi tog kväller och stannade till på en ställplats som var som uppdelad på två ställen. Där vi checkade in och betalade så var det fullt, så vi och ca 7 andra fick stå på en annan plats. Tror de glömt att klippa gräset på plätten där vi står, för det är rätt så långt - men vad gör det... Himla bra att det finns ställplatser tycker vi.
Vi tog en promenad på kvällskvisten, ner mot kanalen och passade på att se ett svenskt fartyg slussas igenom.
Säkert vardag för många sjömän osv men nytt för oss - just Kielkanalen i alla fall. (Andra små slussar har man ju sett rätt många)
Vädret idag har varit lite blandat, till en början lite sol och så småningom halvmulet för att emellanåt släppa ifrån sig lite regnskvättar. Hoppas på fint väder i morgon - det lär ju vara midsommarafton då. Så ifall vi inte hittar internet i morgon så passar vi på att önska er en riktigt skön midsommar!!2 kommentarer:

  1. Vilken fin och intressant resa ni gör! Det finns verkligen mycket att se längs den vägen ni reser! Jag har läst tillbaka en bit, men kommenterar bara här (trögt Internet just nu). Det där slottet har vi sett bilder på förut - vackert och fascinerande! Lite lustigt med vattnet som flyter förbi husen också. Vi har sett många hus vid vatten, men då ser det ut att vara byggt för det, här ser det lite lustigt ut. Ja, man undrar hur huset ska tåla fukten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Freedom!! Ja det är intressant och hur mkt som helst att se!! Lite synd att vädret var lite grått och mkt vått då vi besökte "sagoslottet" men men så kan det ju vara, vädret rår man inte på. Nu åker vi uppåt som sagt och blir väl Danmark idag. Ni har en härlig resa ni också, och lång :-) Underbart.

      Radera