Sommartripen Romantiska vägen, Danmark mm (lö20/6)

Tog en morgonpromenad längs stranden innan vi gav oss iväg från Hvide Sande och iväg längs de danska vägarna.
På stranden låg flere maneter uppspolade bl a denna - lite ovanlig färg eller?

Tog en tur ut på den långa piren också - det blåste som sjutton där ute och vågorna slog upp rätt högt. Här på väg inåt igen (ungefär halva piren)
Vi for till Lyngvigs fyr och strosade lite och stövlade på i sanddynerna.
Vi rullar sen vidare längs små vägar och genom små orter bl a Houvig, HusbyKlit, Husby, Fjand, Thorsminde och Thyorön mfl

Vi tar en liten liten färja över ett sund. ca 17 euro kostade det. Gungade gjorde det och vågor slog ibland över främre porten och rann över däck.
Man skulle nästan behövt stövlar för att gå över däck om man fick den ide´n. (svårt att fånga på bild bara)


Tankar lite bränsle i bilen igen - märkligt att de inte går utan ;-)
Vi åker vidare till Thisted och promenerade runt lite och letade tex en pizzeria eller nåt men hittade ingenting som var öppet.
For istället ut till Lökken.
Lökken är en lång lång sandstrand, och badort.
Det roliga är att man även får köra bil på stranden. Lite annorlunda känsla - man är ju inte direkt van med det hemmavid där man inte ens får ta med sig hunden nästan.
Här står Knasen och vi är och känner på vattnet, vadar lite för att sen laga lite middag.
vadar lite i vattnet...
Å nåt ställe var det vatten som rann så de hade gjort en bro över - den var dock rätt så smal så det gällde att ha tungan rätt i munnen. Hann inte riktigt med att fota när han körde över men man ser lite av staketet på vänster i bild precis intill bilens sida.

For sen vidare genom småorter till Hjörring. Där tar vi kväller.
1 kommentar:

  1. Hej! Unde årets höstresa som gick till Skagen och vidare söderut efter danska västkusten, googlade vi på olika platser efter vägen. Gissa om vi blev glada när vi fick se vår gamla Lill Knaus, RTO125 som vi ägde under ett år i samband med en vinteresa till OS i Turin. Liten och fantastiks bil med en värme som man får leta efter, vi startade i Sverige med minus 17 grader utan några problem. Var på plats när Anja Person tog medalj i störtloppet. Bilen har gjort ett stort avtryck hos oss och jag hade noterat att den försvann från det svenska bilregistret. Min första tanke var att den hade gjort sin sista resa, kul att se att den hänger med. Det var tyvärr inte vi som var till Marocko med den bilen, men några år senare har vi varit där dock med en en annan Knaus 800. Vi bytte på Husbilslandet i Kristinehamn, bilen försvann men efter några år köptes den av ett par goda vänner till oss.
    Lycka till med bilen, vem vet vi kanske möts någongång. Vi bor i Strängnäs och åker idag fortfarande Knaus 800.

    Hälsningar

    Inge och Helena Carreman

    SvaraRadera