Sommartripen Romantiska vägen, Danmark mm (to 25/6)

En bild från nattplatsen vid parkeringen vid stranden nära Ystad. (Då bilden togs hade en bil hunnit åka) Vi rullar iväg efter sedvanlig frukost, och rullar genom flere små orter och tar en snabb paus i Tosteberga ängar där vi snackade med några kor och gjorde lite toabesök innan vi for vidare.

Vi åker vidare längs små vägar och stannar till sen i Sölvesborg. Vi pausar och promenerar på Europas längsta gång & cykelbro (vilken häftig merit va?) ;-) och tar en liten runda runt Kaninholmen innan vi drar vidare. Vi far vidare till Karlshamn där vi äter lite pizza och kebab men det stället fick inga höga betyg från oss.
Åker vidare och passerar återigen en massa små orter innan vi når Vimmerby och hittar Astrid Lindgrens Näs. Hennes barndomshem och numera också ett "museum" i anknytning till det. Dock stängt för dagen men beslöt att åka dit i morrn. Astrid måste ju helt enkelt vara världens bästa författare.

Vi styr kosan mot Sevedstorp alltså Bullerbyn.
Där tar vi kväller, lagar lite mat och tar en promenad innan vi sätter igång med stora kvälls-lat-och-myset.

Vet inte hur mycket man ser på det här fotot men det står lite om Bullerbyn och Astrid Lindgren.
Astrids pappa Samuel August flyttade hit som liten och bodde i Mellangården innan de flyttade till Näs där Astrid sen föddes och växte upp. Det hon beskriver i sagorna om Bullerby barnen är sin egen barndom på Näs men platsen som det utspelas på är här i Bullerbyn.

Här är de tre husen i Bullerbyn - och det bor folk här än som ni kanske anar för på Bullerbytiden kanske de inte hade såna bilar :-)

Norrgården i Bullerbyn.
Väldigt charmigt och mysigt.

Som sagt, Astrid Lindgren måste ha varit en helt underbar människa - tror hon älskade alla människor, och vilken gåva hon hade, vilken fantasi... Fast det är ju väldigt kloka saker hon sade och som hennes sagofigurer sade. Hon är otrolig.

Utsikten från vår nattplats.
Där gick ett gäng tjurar och kvigor och betade och några kalvar skuttade runt.
Solen gick ner över kullarna och träden - och ro´n lade sig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar