Sommartripen Romantiska vägen, Danmark mm (sö 21/6)

Vi far från nattplatsen i Hjörring genom diverse små orter ut till Grenen vid Skagen. Där möts två hav (Skagerak och Kattegatt) och det är den nordligaste udden på Danmark. Man fick inte köra bil dit ut så vi tog Sandormen tillsammans med många andra. 3 eller 4 sandormar körde i skytteltrafik ut så det var en och annan som ville ut och se.
Här är udden där vattnen möts. Här kommer vågorna från två olika håll. (syns tyvärr inte så bra på bilden men det såg lite udda ut i verkligheten)
Det blåste på rätt bra där kan man säga. Ingen badade av nån underlig anledning.

Fyr fanns det även här som på många ställen längs kusten.
Efter vi åkt tillbaka med sandormen så köpte varsin Skagen hotdog som vi åt i bilen och studerade en lite annorlunda, häftig husbil/äventyrsbil som stod parkerad bredvid oss.

Mätta på korv for vi in till Skagen. Där strosade vi på stan. Här tar vi en fika på en uteservering och träffade ett par engelsmän som var på kryssning från England, via St Petersburg, Tallin mfl ställen - trevligt. Dock hade de inte en aning om vad Åland var för nåt, och blev glada för förklaring och att de även "seglat förbi" på deras resa.

En liten vy från hamnen.
Mysigt och mkt folk på uteserveringarna.
Far via ett litet utemuseum eller vad vi ska kalla det. Men där blev bara det här kortet taget.
En söt liten "mölla".
Vi åker mot Fredrikshavn och Palmstranden.
Lite blåsigt så nåt solbad blev det inte, men vi tog en promenix längs stranden och myste lite.
Undrar hur de gör på vintern, tar de in palmerna för de kan väl inte klara sig ute???
Nå jag, Ninni är ju barnsligt förtjust i palmer så därför gillade ju jag det här stället.
Rullar saktar vidare...

Efter palmstranden så åker vi för att leta lite nattplats. Inatt blev den i Bangsbo på en fri parkering invid Bangsbo botaniska trädgård.
Lite middag som idag fick bli nån enkel biff och pommes, och sen en promenad runt i trädgården. Där fanns lite lustiga stenformationer,  växter och planteringar i allahanda varianter. Fint även för två st absoluta icke "trädgårs-typer".
Väldigt lugnt ställe och tja gratis är ju gott.

1 kommentar:

  1. Sandormen hade jag inte hört talas om, och inte palmstranden heller! Ser fint ut, men lite kyligt.

    SvaraRadera