Sommartripen Romantiska vägen mm (lö 13/6)


Japp vi fortsätter vår färd längs den Romantiska vägen. Det är ca 28 orter längs den och man hittar ju alltid nån extra på vägen också. Så det finns att se kan man säga.
Vi började vår dag som vanligt med frukost och allmänt plock och en liten runda för att få igång ben och tassar. Dagens första anhalt var Feuchtwangen, som gick rätt så snabbt att gå igenom och se tyckte vi. Men charmig nog på sitt sätt.

Vi fortsätter till Dinkelsbühl. Staden har en fin ringmur omkring sig och vi knatade in där. Gamla torn som fick en att tänka på nån saga.

På väg in i Dinkelsbühl. Vädret varierade allt mellan riktigt soligt och varmt till halvmulet. Men mest sol och på förmiddagen låg temperaturen på 24-25 grader och utåt eftermiddagen kröp det upp i ca 27.


Längs en gata där stod många fina bilar uppradade, bla denna tjusiga sak.De verkar gilla glass i detta landet, det fanns glasskafeer i varenda hörn tror jag - vi gillar också glass så det passade oss. Rejäla fina portioner.

En gammal trappa, Historiska trappan kallades den. Ser ut att ha gått många fötter i den trappan när stegen är nernötta.

Promenerar längs muren.
Faktiskt mysigt med en ringmur runt staden.
Verkligen charmiga städer som vi besökt måste jag säga.

(lånad bild)
Innergården på Hezelhaus.

Sen begav vi oss till Wallerstein genom bla Marktoffingen. Men stannade inte till nåt längre där heller utan körde ganska fort vidare till Nördlingen. Där gick vi först på en marknad med tivoli och försäljning, joddeladihooare och lite "Tyrolermusik" och en massa happening.
Trevligt och massor med folk.

Går upp på stan och äter lite Currywürst. Gött!
Så småningom drar vi vidare till Harburg, genom Möttingen. I Harburg besöker vi Harburg slott - ja det finns slott överallt... och jag menar överallt :-) Går och strosar lite och njuter av värmen som nu är runt 27 grader. Härligt.
Tar oss ner genom smala gator och gränder i stan. Det blev så pga att en tunnel var avstängd där vi annars skulle åkt. Men det var ju lite spännande det här också.
Ser kanske inte så smalt ut på bilden men det var inte så mkt att spela på.
Nu var man glad att Knasen är liten.


Inte allt för många centimeter mellan backspegel och husvägg.
En farbror som gick längs gatan trodde inte vi skulle komma fram men det gick och han såg glad ut.
Far sen till Donauwörth, och stannar på en ställplats som dessutom råkade vara gratis. Gratis är ju gott. Här var ganska många bilar.
Vatten och el betalade man i en automat med mynt. Tömning gratis. 5 dagar fick man stå på ställplatsen om man ville. Pluspoäng till att Tyskland erbjuder så många ställplatser av olika "kaliber" som de gör. Bra!
Mitt emot oss stod den här röda fina hippiehusbilen.
Vi gick ut på stan och njöt av kvällssolen och åt på en Mexicansk restaurang. Gott, billigt och allmänt mysigt.
Visst låter det ju "romantiskt" när vi  gång på gång skriver hur charmigt, mysigt och fint det är - men det råkar ju faktiskt vara just så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar