Sommartripen Romantiska vägen, Danmark, Sverige mm (ons 24/6)

Far iväg från nattplatsen i Stege och åker genom lite småorter först, och sen nöter vi av lite motorväg igen. Vi åker in till Köpenhamn. Mycket trafik, trångt och massor av byggen både på väg och hus, varvid endel gator var avstängda osv. Kändes lite råddigt och rörigt och väldigt knivigt att hitta en parkeringsplats. Det var inte bara en gång vi var glada över lillebilen. Här hittade vi äntligen en parkeringsplats och det var precis att vi rymdes i rutan och ändå fick rumpan sticka ut lite ovanför kajkanten.

Vädret var inte riktigt på vår sida, grått, blåsigt och ingen värme men tack och lov inget regn.
Promenerade runt lite och förståss gick vi på Ströget också och flanerade bland alla människor och det var en och annan om man säger så fastän det inte ser så ut på just denna bilden.
Vi hittar en mexicansk restaurang som verkade populär så vi passade på att äta lite lunch där.
Gott var det och gratis wifi bjöd de på också så det var lite surftime samtidigt.
Rätt kul var det att sitta och se på blandningen av folk som strövade förbi och det var folk av alla kategorier och ffa klädstilarna varierade och man kunde konstatera att ingen klädkombination verkade vara fel.

Sen tyckte vi att vi var nöjda med Danmark för ett tag så vi rullade över Öresundsbron - vilket kostade för vårt ekipage 460 sek. (375 dk)
Rullar längs skånekusten i sakta mak och ser många mysiga små orter.

Stannar till vid Smygehuk - Sveriges sydligaste udde där vi tittar runt lite och äter glass innan vi drar vidare.
Blåste riktigt kallt och var inte alls skönt ute, så vi for snart vidare för att leta nattplats.
Stannar till på en parkering (utan tids eller andra begränsningar) till en strand nära Ystad. Där har vi sällskap av 6 andra husbilar, bl a från tyskland, danmark, frankrike och tjeckien.
Det blåste som sagt och det riktigt dånade från havet - gick en kort promenad längs stranden och satt sen och åt, myste och tog ett glas vin i husbilen medan det fick fortsätta dåna där ute.

1 kommentar:

  1. Förstår att den där är lätt att parkera!!! Inte alltid lika lätt med våra 7,3 meter, särskilt inte på Korsika och Sardinien ;)

    SvaraRadera