Sommartripen Romantiska vägen mm (tis 16/6)

Idag är lite av en bilåkar dag. Vi far fr ställplatsen efter frukost och en liten "få igång kroppen promenad". Kör till en början en del motorväg. Stannar till och käkar lyxlunch på Mc Donalds. Sen blir det kaffepaus och lite internetande på en galleria i Schweinfürt innan vi far vidare mot Münnerstadt. Passerar många orter då vi viker av från motorvägen då det känns för tradigt och trist efter några timmar. De små vägarna bjuder oftast på intressanta överraskningar och fina vyer.
Bl a Wasungen  var en riktigt mysig liten ort. Vidare genom x antal orter tex Witzelroda, Etterwinden, Wilhelmsthal och Eisenach och tar kväller på en parkering i utkanten av Wartburg.
Tog en rejäl och skön promenad genom en del av stan på kvällen och många fina hus fanns det. Riktigt fina rent utav men också endel ruckel.
Vädret helt bra ca 24-25 på dagen men på kvällskvisten ner mot 15 grader.
Har sällskap av en annan husbil här vid ett gammalt hus som liknar ett gammalt hotell eller nåt men ser mest bara övergivet och ledsamt ut nu.

2 kommentarer:

  1. Wartburg? Biltillverkningsort? Stadens historia?

    SvaraRadera
  2. Japp Wartburg är ett stort slott. Stort och högt uppe på ett berg. Martin Luther härjade väl där också. Mycket sevärt.
    Vi var även till Wartburg bilmuseet. Ganska litet men lite intressant. Viste ni att Opel Astra byggts i Wartburgfabriken samt karossen till Smart., Idag byggs Opel Adam där. Så nu förstår jag varför Opels kvalitet är som den är :-)

    SvaraRadera